Nomadish

Nomadish

23 January 2015

Cats and ducks and walking in Kato Zakros

Spent many nice sunny days in peaceful Kato Zakros, visiting of course Glaros again, the taverna from Christina and Jorgos. During the winter there are only ten people living so you can just imagine how peaceful it is! But still there are things to do and visit such as Dead´s Gorge , the Minoan Palace of Kato Zakros and Pelekita Cave.Beach in Kato ZakrosSo closed...


I like to watch the sea!


Cats and ducks, all togetherThey would have like to come in too


This cat was curious when I closed the door, he climbeb on my roof!

   
The end of the Dead´s Gorge, obviesly I didn´t have the chance to
walk there this time due all the rain...


...so I went to visit Pelekita Cave ( I guess it is around 8-10 km roundtrip)

??? Definetely not Greek..

The name of the cave "Pelekita" derives from the old quarry located under the cave and and the second name of the cave "Sikias" was given to the cave because of the huge fig tree located directly on the entrance of the cave. It is one of the biggest caves on Crete with its total lenght of 310 meters and the total size of the cave is estimated to be 500 square meters. The interior consists limestones and dolomites.
 


After the walk was nice to get back for a rest..


...And in the evenings we stayed at Glaros, of course sitting next to the
fire place :)

6 comments:

 1. No mutta, siellähän on kesä! Me tulimme Ranskaan ja talveen! Maisemia ja paikkoja jossa Mies viihtyisi, todella. En taida kertoa mitään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. shhhhhhhhhhhh :). No täällä oli hetken se talvi, mutta lämpötilat ei kyllä joka päivä päätä huimaa! Just ajelin vuorilta alas meren tasolle ja vuorilla on lunta vieläkin. Hyviä ajokilsoja teille Ranskan talveen :)

   Delete
 2. Sosiaalisia katteja, ei ole niillä rotuennakkoluuloja eivätkä pelkää erilaisuutta :-)! Eikä taida Reiskakaan vierastaa enää ketään!
  Jääkö yhtään Kreetan kolkkaa kääntämättä teiltä. Aineistoa olisi vaikka millaiseen Kreetan valokuvakirjaan, niin upeita ja taiteellisia kuvia. Ehkä sitten joskus kun asetut aloillesi vai...
  Hyvät jatkot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Reiska pelkää noita katteja eikä kyllä mene lähelle noita ankkojakaan ja hyvä niin :). Aika hyvin on Kreetaa nyt nähty, mutta on täällä vielä näkemistä, varsinkin monen monta rotkoa! Eilen yritin yhdelle uudelle rotkolle (Sarakinas), mutta kelit eivät olleet sen mukaiset ja on myös viluinen olo, jääköön odottamaan vielä se. Oih, Kreeta kirja :), kiitos Eija!

   Delete
 3. Huomaa kuvista,että tähän aikaa vuodesta Kreetalla on niin rauhallista ja mukavaa,kun turistit on vielä poissa.Upeita maisemia olet taas vanginnut kamerallasi.Noihin luoliin en kyllä menisi.Tulisi ahtaan paikan kammo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parasta aikaa on juuri nyt olla täällä, kun tuntuu että Kreeta olisi välillä yksin mun!

   Delete

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)