Nomadish

Nomadish

19 February 2015

Elämää roskalaatikolla
Sateinen ja kylmä päivä Kreetan etelärannalla, aikaa on katsella elämää auton ikkunasta, paraatipaikalla roskalaatikoita vastapäätä. Normi visiitin antavat lukuisia kertoja päivässä kulkukissat, josko sieltä löytyisi syötävää. Yksi näyttäisi olevan kantavana, lisää kulkukissoja kylään. Yksi koirakin tekee kierrostansa. Paikalle tulee mummo, liian isoissa vaatteissa, kylmäkin on. Kerää rannalta sateessa märkiä puita, josko ne olisi ensi viikolla kuivat ja saisi takkaan lämmikettä. Mummokin kurkkii roskalaatikkoon, tökkii sinne yhdellä löytämällään kepillään. En voi olla viemättä muutamaa elintarviketta mummolle, saan palkaksi suuren hampaattoman hymyn kirkkain katsein, kiitoksen käsi sydämellä...

Roska-auto tulee, kuljettaja ja kaksi miestä roikkuu auton perässä sateessa ja viimassa. Samaan autoon tyhjentyy sekaroska- ja kierrätysroskalaatikko.

Kissat jatkavat kulkuaan roskalaatikoiden ja tien väliä, ne ovat nyt tyhjät, viedään muutama koiranraksu heillekin.

Kaikkea tätä seuraan sateisen ikkunan takaa, lämmityksen hurrutellessa ja jääkaappi täynnä ruokaa, koira kuorsaa mukavasti tyynyllänsä, hävettää, että mielessäni jupisin kurjasta kelistä, no enpä jupise enää tänään.

2 comments:

  1. Kreikassa taitaa olla monella huonosti asiat nykyisin.Aivan kauheata.Joo ei pitäisi valittaa mistään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, köyhyys on täällä normaalia ja kuvittelisin että saarilla on asiat vielä paremmin kuin monissa paikoin manteretta. Saarilla on yleensä kaikilla se lähinaapuri tai sukulainen joka voi antaa ruokaa (monesti sitä itse kasvatettua tai viljeltyä). Eläimet on sitten toinen asia...Monesti heitä ruokitaan tai sitten ei...Mutta olipa itselle hyvä muistutus taas olla kiitollinen ja kyllä se aurinko sieltä taas tulee, meille kaikille :)

      Delete

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)