Nomadish

Nomadish

15 February 2015

Georgioupoli - holiday resort

I am sure that in summer Georgioupoli can be charming village, but now in February it was quite far from that! Many roads under construction and only few bars were open on the town square, rest of the village was basicly dead. There are only about 500 habitants on the village, would be nice to know the number in summer! We found a beautiful spot to stay over night, but I would like to come back there just in the beginning of the season to see the difference and when the road works are ready. Maybe make a second update, before and after.

Yhden yön pysähdys Georgioupoliksessa riitti, mutta mielelläni palaan sinne takaisin kun sesonki on lähtenyt käyntiin. Kesäisin se on varmasti viehättävä kylä turisteineen, mutta nyt sesongin ulkopuolella (helmikuussa), samaa ei voi sanoa hyvällä tahdollakaan. Toki ranta ja pikkuruinen Agios Nikolaoksen kirkko, ovat aina yhtä kauniita, mutta itse kylästä puuttui elämä. Katukuvaan vaikutti toki tietyöt, sillä moni kylän kaduista oli hiekan ja monttujen peitossa. Ainoastaan kylän keskusaukiolla oli muutama kahvila auki, nätti oli aukion keskellä oleva suihkulähde, voin vain kuvitella kuinka paljon elämää on aukion ympärillä elokuussa! Jos palaan takaisin, olisi kiva tehdä toinen bloggaus, ennen ja jälkeen.


Picturesque  Agios Nikolaos church "on the sea"

 

 
Taverna filled with motorbikes


...so closed


One shop was open!
This hotel (Mouragio) was very stylish, beeing like in a boat with all its deco!


Tavernas and hotels are protecting lamps etc with plastics


Terrace is serving as a garage
The square of Georgioupoli
I found the church beautiful


Beach boulevard


hoppa!


One of the three rivers which ends to the sea, nice!Snow aint that far!


Where did my toy go?


At the west end of the beach, near the chappel is place where you can do gym, kids can play on their playground and skaters can skate! Nicely done!


Gym


Play


and skate!

1 comment:

  1. Kun katsoo näitä sinun ottamia kuvia blogiisi, niin kaikki kylät ovat upeita Kreikassa.Luonto on uskomaton.Tulee ihan loma fiilis.

    ReplyDelete

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)