Nomadish

Nomadish

14 May 2015

Touring with mom 2015


Pervot Pervolassa

This update I wrote in Finnish, it is about the 10 days I just spent with my mom <3 from the beginning of  May.

Blogissa on ollut hiljaista reilut kaksi viikkoa, mutta se ei johdu siitä että olisi ollut hiljaista, päinvastoin, sain äitini kylään Kreetalle!
Yllä oleva kuva on kevään 2014 satoa, viime vuoden turneeltamme, ja taas nautittiin mukavat kymmenen päivää yhdessä toukokuun alusta. Naurua, jutustelua, retkeilyä riitti, kiitos Äiti <3!


Viime kerralla kiersimme itäistä ja keskisaarta, nyt saaren keskiosaa, eli länsi olisi vielä jäljellä, josko vaikka ensi keväänä? Kymmenen päivän aikana mittariin tuli reilut 400 km, hissukseen mentiin ja nautittiin hulppeista keleistä, jotka sattui loman ajaksi! Toissapäivänä, kaksi päivää äidin lähdön jälkeen Lassithin Plateaulla tuli rakeita ja lämppäri huusi autossa, mitä mitä, Kreetalla toukokuussa?? No, nyt taas paistaa taivaan täydeltä ja on lämmintä, kelpaa!


Ensi töiksemme ajelimme Tsoutsouroksen rauhaan, kuvassa kylän satama, jossa yövyn myös toisinaan, mutta nyt suuntasimme rannan ääreen viettämään tuuletonta vappupäivää.


Kreikassa on tapana toivotella kuun ensimmäisenä päivänä "Kalo Mina", eli hyvää alkavaa kuuta ja kun oli toukokoon kalo mina (1.5), niin paikallisilla on lisäksi tapana toivottaa kesä tervetulleeksi ja poimia kukkia teiden varsilta ja kiinnittää ne auton tuulilasinpyyhkimiin ja tehdä seppeleitä kotiovelle, kaunista!Kalo Minan kahveilla Tsoutsouroksen kylässä ja koira tietty tietää kenen viereen parkkeerata keksin toivossa (siis todellakin, koirani lihoi viime kesänä Suomessa melkein 5 kiloa!. Se oli kuulemma aina poissa ollessani nälkäisen näköinen, joten äitini syötti jokusen pakettia makkaraa koiralleni niiden kuuden viikon aikana.)


Rantariemua


Pari yötä Tsoutsouroksessa ja sitten 10 km itään Kastriin .

Kastrin satamaKastrissa ensimmäinen taverna illallisemme, tietenkin tutussa Jimmyn tavernassa.


Ja hupsista, äiti ei kerennyt vessaan asti??? No ei ihan, vaan mukkelis makkelis mutalätäkköön, tästäkin selvittiin loppujen lopuksi komeilla nauruilla ja pienellä käsipyykillä.


Yhden yön pysähdys Kastrin jälkeen Matalassa.


Pysähdys kuvauksellisessa Spilin kylässä, Cafe frappet tuli tarpeeseen, lämmin!

 


Spili

Spili


Erikoinen kukka-asetelma, ihana!


Viime kerralla kävelimme Kato Zakroksen kuolleitten laakson, nyt teimme retken läpi Imbroksen rotkon . Mukava aurinkoinen päivä, onneksi osa matkaa oli kivasti puiden varjossa, mutta viimeiset pari kilometriä oli todella kuumia, sen jälkeen maistui olut ja kreikkalainen salaatti tavernassa taivaalliselta!Äiti aloittaa edeltä..


Imbroksen olen kävellyt varmaan kuusi kertaa, yhdestä käynnistäni oli siitä vielä merkki näkyvillä 16.3.2014 itävaltalaisten ystävieni kanssa.
Yllä oleva kukka on kaunis, mutta haisee! Viime vuonna ne kukki jo paikoin maaliskuun puolella, riippuen korkeudesta, onko kevät tänä vuonna näin paljon myöhässä vai kukkiiko tämä kukka pidemmän ajan?Imbroksesta kohti Frangokastelloa
 


Frangokastello on yksi suosikkipaikoistani, hyviä kävelyreittejä, ihana ranta (!!!) ja tietenkin paikallinen ravintola, jonka perhe on tullut kovin tutuksi. Frangossa vietimme kolme aurinkoista päivää, mittari kipusi jopa yli kolmenkymmenen asteen.Pikku äksöninä oli linnan lippuluukun palaminen


Seuraavana aamuna näytti tältä = ilmainen sisäänpääsy turisteille luvaksi.


Jee, mennään Rethymnoniin, syömään ja shoppailua tyttöjen tapaan :)


Yleensä parkkaan linnan juurelle, nyt oli täyttä, mutta toinen hyvä ilmainen parkkis löytyi kilometrin päästä läheltä lauantai-aamuisten markkinoiden, sehän sopi meille, markkinat lauantaille! Yökin tässä parkissa oli rauhallisempi kuin yleensä linnan kupeessa.


Viimeinen yö Heraklionin lähellä, vajaat 10 km lentokentälle, sopiva paikka kun kentällä piti olla kymmenen aikaan. Päivät meni nopeasti ja kesti muutaman päivän tottua ettei alati puhuva äitini ole täällä. Nyt kuuluu lintujenkin laulu :)

6 comments:

 1. Anonymous14 May, 2015

  Hahahaa!Olipa hauskasti kerrottu osittain meidän reissusta.Tosiaan noi sortsit näyttää takaa,kun olis jotain muuta mennyt housuihin.Niin mukkelis makkelis ja lento selälleen saveen.Onneksi olet hyvin kasvatettu.Olit heti valmis pesemään noi saviset vaatteet.Oli meillä hauska ja mukava reissu.Kiitos kaheli tyttäreni kaikesta mukavasta mitä järjestit minulle,jotta viihtyisin.Vieläkin naurattaa meidän touhut.

  ReplyDelete
 2. Anonymous14 May, 2015

  The translat at not works its bad GAG

  ReplyDelete
 3. Hey GAG, I guess all Finnish text will be oddly translated by google, makes no sence, just look at the photos :)

  ReplyDelete
 4. Ihania kuvia täälläkin, niin kuin tuolla uusimmassakin jutussa. Mahtava asia, että Äitisi on kiinnostunut sinun matkasta ja saitte kulkea sitä hetken yhdessä iloiten. :)

  ReplyDelete

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)