Nomadish

Nomadish

26 March 2022

Sylin täydeltä "hortaa"

Kreetalla on satanut runsaasti tänä talvena ja kylmää on piisannut. Mutta sade taas on antanut luonnolle voiman kasvattaa paljon hortaa, eli villejä vihanneksia/vihreitä. 

Ensimmäisen päivän tiimissä oli mukana kolme leskeä, 88-vuotias rouva, 72-vuotias rouva, 60-vuotias rouva ja sitten tämä matkailija neiti. Putsasimme näitä kassikaupalla, jonka jälkeen ne keitettiin ja päätyivät tavernan keittiön pakkaseen.

Tämän lisäksi olemme putsanneet kilokaupalla vihreitä papuja, jotka nekin päätyvät pakkaseen. Papu- tiimissä olimmekin jo selvästi nuoremmalla porukalla hommissa, keski-ikä 35, mutta edelleenkin tyttöjen kesken. Muistelinkin ääneen, että viime vuonna näihin samoihin aikoihin mukana perkamassa oli 93-vuotias papus, ystäväni isä. Nyt on vanhuus kaatanut hänet sänkyyn, eli papus ei ole enää papuja meidän kanssa pilkkomassa. Sanoinkin, että hei papu tarkoittaa suomeksi papua ja heitä nauratti kovasti. 

Eilen oli Kreikan itsenäisyyspäivä ja väkeä oli kovasti liikenteessä ja sataman ravintola viimeistä pöytää myöten täynnä. Kelitkin sattuivat sopivasti muuttumaan eilisestä paisteeksi ja lämmöksi, niin tervetullutta! Me ihmetellään Kreetalla vielä kuukauden verran, ennen kuin aloitamme ketunpojan kanssa ajomatkan takaisin Suomeen. Poitsun on aika nähdä muutakin, kuin oma saarensa. Mutta sitä ennen, toimin huomenna tiskarina ystäväni tavernassa, jossa saan kuunnella lennokasta juttua kreikaksi näitten rautaisten leidin kera :).
 





No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)