Nomadish

Nomadish

9 February 2022

Minikeittiön vegeylläriä kaalin kätköissä

Autoni minikeittiössä Kreetalla valmistui taas vegeherkkua! Perunamuussia ja sieniä kaalin kätkössä, muskottipähkinäkastikkeella ja juustogratiinilla, ai että ku hyvää! 

Tein perinteisen perunamuussin, mutta lisäksi raastoin sinne Gouda- juustoa, noin 100 g. Paistoin herkkusieniä, 1sipulin ja 2 valkosipulinkynttä kypsiksi paistinpannulla, loraus soijakastiketta, mustapippuria ja lopuksi tuoretta persiljaa. 

Keitin kaalinlehtiä viisi minuutia ja annoin niiden valuta. Täytin kaalinlehden kerrallaan, pieni kerros muussia, väliin sieniseosta ja taas vahän muussia. Suljin kääryleet erilliseen vuokaan.

Kääryleitten päälle kaadoin muskottipähkinäkastikeen.

500 ml maitoa (kaksi lasillista) Lisämakua voisi antaa 4 dl maitoa ja 1 dl kuivaa valkkaria!

35 g vehnäjauhoja (1/4 lasillinen)

2 tl muskottipähkinää

suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Sekoita kaikki aineet keskenään, keitä ja sekoita koko ajan, kunnes kastike on paksua. Kaada vuokaan. Tähän päälle raastoin vielä lisää juustoa ja annoin gratinoitua uunissa. Kotiuunissa 200 astetta noin 30 minuuttia, autoni uunissa meni hiukan yli kolme varttia. Kaikki raaka-aineet olivat kypsiä jo uuniin laitettaessa, joten kypsymistä ei tarvinnut miettiä, vain että kaikki oli kuumaa ja että juusto gratinoitui pinnalle. 

Kaalinlehti kerrallaan, muussia, sieniseosta, muussia ja sulje kääryle

Valmiit kääryleet käärittyinä vuoassa

Muskottipähkinäkastike kaadettuna kääryleiden päälle, jonka jälkeen raastoin vielä juustoa pinnalle.

Valmis vuoka kypsennyksen jälkeen! Usein nämä mun valmiit ruokakuvat tulee otettua jo illan hämärrettyä ja auton sisävalot ei riitä parempiin kuviin :)

P.S Sieniseoksen voisi hyvin korvata vaikkapa paistetulla jauhelihalla ja sipulilla.

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)