Nomadish

Nomadish

25 November 2022

Keskiaikaa Italiassa, che bello!

 


Italian ja Euroopan kapeimpiin kuuluvaa kujaa metsästämässä!  Umbriassa, aivan Toscanan rajan vierestä löytyy tämä ihana keskiaikainen pieni kaupunki, Citta Della Pieve joka kyllä hurmaa kävijän! Umbriassa, Toscanasta puhumattakaan löytyy näitä toinen toistaan kiehtovampia romanttisia kyliä ja pieniä kaupunkeja joille sydämeni jaksaa sykkiä. En edes tiedä voiko näitä koskaan nähdä liikaa, veikkaukseni kuitenkin on että ei voi <3.
Talot ovat tehty tiilestä ja kylä tunnetaankin "punatiili- kaupunkina". Osa taloista oli rapattu, liekö sitten myöhemmin rakennettu. 

Hiljaista on kaduilla näin sesongin ulkopuolella, kesällä tämä kylä herää täysin henkiin. Kuvissani ei näy ihmisiä, mutta kyllä niitä siellä tallusteli ja paikalliset olivat äärettömän ystävällisiä. Yllättävän paljon italialaisilla näyttää olevan koiria ja kaikki koirat myös tervehtivät toisiaan, monet jopa ilman koiria tulivat rapsuttelemaan omaani. Päällimäiseksi on nyt jäänyt tuntuma, että italialaiset pitävät koirista <3.


Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu tämä kuja, Vicolo Baciadonne, suomennettuna pussaava nainen. Se ei ehkä ole Italian kapein, mutta leveyttä löytyy vain 45 cm! Rakastavaiset tykkäävät kuljeksia tällä kujalla ja pussailla, sen on sanottu myös tuovan ikuisen onnen! 





Portti vanhaan kaupunkiin


Kaupungin aukio





Näitä ihania "tunneleita" löytyi kujilta vaikka kuinka monta! Yllättävää oli nähdä alla oleva puu, banaanipuu! Että se pärjää talven näilläkin korkeuksilla ja näytti voivan oikeinkin hyvin.






Lähes kaikkien talojen edessä ja ikkunoilla oli jos jonkinlaista kukkaa ja kasvia, joka teki heti kujat viihtyisämmäksi. Ruukkuina oli välillä aika luovia ratkaisuja joka sai ainakin tämän matkailijan hymyilemään.








Aukio iltavalaistuksessaan



Näkymä kaupungin laidalta, ennen ja jälkeen sumun, kuin järvimaisema usvaisena aamuna!




Asuntoautoille löytyy maksuton matkaparkki, 200 metriä kävellen vanhaan kaupunkiin. Tyhjennys, täyttö ja sähkö ovat myös veloituksetta käytettävissä matkailijoille. Koordinaatit tänne ovat N 42°57'7" E12°0'24". 




2 comments:

  1. Ihania varsinkin nuo iltakuvat! Kylien tunnelma ilta-aikaan ja iltavalaistuksessaan on aina ihan parasta. ❤️

    ReplyDelete
  2. Onpa ihanaa taas lukea näitä juttujasi. Kirjoitat hyvin ja välität ihanaa tunnelmaa.

    ReplyDelete

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)