Nomadish

Nomadish

5 November 2021

Erilainen posti!

Erilainen posti! Kreikassa usein koko kylän posti tulee postiin tai vaikkapa kylän markettiin. Kukin käy selaamassa laatikkoa/laatikoita, josko olis postia tullut. Tähän törmäsin jo talovahdin paikassani, kerran viikossa kävin pläräämässä sen kylän kaksi laatikkoa läpi minimarketin ulkopuolella, josko heille olisi tullut postia ja mahdollisesta postista heitä raportoinut. Tässä minun kesäkylässä, kaikkien posti tuli postiin, siis postipisteeseen, jossa oli kolme laatikkoa ulkona (kuva). 

Minulle lähetettiin postia Suomesta kirjattuna 7.10. Suomesta se oli lähtenyt 12.10 ja kirjattu saapuneeksi Kreikkaan 15.10 ja lisämerkintä 30 minsaa myöhemmin, että otettu kuljetukseen. Seurasin siis tätä kulkua netin kautta. Sen jälkeen ei mitään päivitystä. 

Pari päivää annoin mennä, ennenkuin päätin näyttää naamaani postissa ja kysellä hiukan perään. Ei ollut postia. Sanoinkin heille, että kirjattua postia, ei siis varmaankaan löydy suoraan noista laatikoista ulkoa?? Näyttivät erillistä lappua, jos kirjattua postia, niin he täyttävät tämmöisen lappusen ja se lappu on siellä laatikossa. Ok! 

Eli niitä lappuja kävin seuraavat päivät selailemassa. Ehkä sata kappaletta selattavaksi. Jo vain ne laput tulivat tutuiksi, oli maaliskuulta 2021, huhtikuulta jne. Eli aika moni ei vissiin kaipaa postia? Kun olin selannut ne päivästä toiseen läpi, osasin ne jo ulkoa :P. Yksikin isoisä saanut monta postia nimellä "Granpa David" ja kylän nimi. 

Reilu viikko sitten alkoi, minunkin letkeä olo hiukan ratketa. Eli siis missä on mun posti? He näkivät omasta systeemistä, että kyllä se on jossain täällä, mutta ei nyt ole täällä. Ok. Palaan huomenna, ja ylihuomenna ja sitä seuraavana päivänä. Vain yksi ihminen osaisi vastata tähän, tämän pikkupostipisteenpomo. Sain hänet käsiini. Vihdoin. Ystävällinen, kuinka voin auttaa? Kerron tarinan, hän lupaa katsoa toisesta postista, mihin posti tulee heidän postiin tänne. Lupaa soittaa (tässä vaiheessa heillä oli jo ehkä kymmenen Post It lappua hirmuisesta suomitytöstä numeroineen :P ). Siis postia, joka tulee toisesta postista tähän toiseen postista, siis postista, postiin, posteihin ja mitä näitä nyt onkaan :P.

Tietenkään soittoa ei kuulu, tänään taas päätin lähteä koittamaan onneani. Posti olikin vastoin aukioloaikoja kiinni! Huikkasin naapurin kampaamooon, että tietävätkö milloin on auki posti taas? Kampaamon rouva toteaa, että kyllähän se on auki! Avaa itse postin hassun oven ja huutaa pomon nimeä. Ei mitään. Kehottaa jäämään ulos ootille, no minähän jään. Vartti meni ja postipomo saapuu sämpylä suussa ja tunnistaa tämän suomineidon heti. Hei postisi on täällä! Jep, kiitos! Se oli pääasia, että tuli, että päästään jatkaa matkaa. Sitä soittoa ei heiltä kyllä tullut, ties vaikka oli jo pari päivää sitten tullut. No, maassa maan tavalla, tietenkin :) 

P.S. Ja siis jollakin on vielä jotain mahdollisesti Suomen postista sanottavana, tervetuloa Kreikkaan :)

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)