Nomadish

Nomadish

12 December 2021

Nyt lusikka kauniiseen käteen!

Soppa-ajat ovat alkaneet meidän pienessä autokodin keittiössä Kreetan saarella, mikä tarkoittaa asteiden putoamista näilläkin leveysasteilla. Ja se ei kyllä haittaa yhtään, jos se tarkoittaa sitä, että maistuu taas erilaiset maukkaat keitot.

Pidän niin paljon keitoista, että voisin oikeastaan syödä niitä läpi talven monta kertaa viikossa. Ja keitothan ovat myös helppoja valmistaa, kuorimista ja pilkkomista, tuli alle ja humpsista vaan kattilaan.

Tomaattikeittoa, sienikeittoa, parsakaalikeittoa, sipulikeittoa, porkkanakeittoa, pinaattikeittoa, lihakeittoa, kalakeittoa, hernekeittoa (pannukakkua unohtamatta!)... Keitoista on niin moneksi ja variaatioita yhtä monta kuin tekijääkin.

Tämän alkavan talven ensimmäiseksi keitoksi tuli sekametelisoppa, eli juureksia ja kasviksia aineksista joita meiltä löytyi suorilta auton kaapista.

Purjoa, perunaa, tomaattia, parsakaalia, sipulia ja muutama sienen jämä sekä valkosipulia. Soppaan mukaan kasvisliemikuutio (1-2), mausteiksi heitin tällä kertaa mukaan cayenne-pippuria ja harissaa pippurimyllystä sekä tuoretta timjamia. Mausteiksihan voi laittaa melkeinpä mitä tahansa oman maun mukaan.

Juureskeitot maistuvat ihan parhailta jos laittaa vielä keiton päälle soppakulhoon raastettua juustoa (nyt oli Emmentalia) ja antaa sen hiukan sulaa siihen päälle. Tervetuloa talvi, olemme valmiit :).

P.S. Tuohon kylkeen kun olisi vielä saanut lämpimän ruisleivän palasen voilla, a´vot!

1 comment:

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)