Nomadish

Nomadish

4 December 2021

Taivaallista vegeruokaa melkein uunittomasta autosta

 

Jos joku ajattelee, ettei pikkuruisessa auton keittiössä voi loihtia herkullisia ruokia, niin tämä ei ole laisinkaan totta! Joskus se vaatii vain hiukan enemmän aikaa ja organisointia. Tämä mun uuni sopisi varmasti hyvin myös esimerkiksi uunittomalle mökille, jossa ruoka valmistetaan usein vain pelkän kaasulevyn varassa.

Tämmöinen illallinen tuli auton uunista, kasvisgratiini sinihomejuustolla, parmesanilla ja timjamikastikkeella.

Timjamikastike on juurikin tämän gratiinin salaisuus, joka antaa rutkasti makua!

Puolikas ruukullinen timjamia (tai 2-3 tl kuivattua)

2-3 valkosipulinkynttä pilkottuna tai puristettuna

1 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria (vaihtoehtoisesti laitoin tällä kertaa Cayenne pippuria, alle 1 tl !)

1-2 rkl balsamicoa

1 dl oliiviöljyä

 

Esikeitettyjä perunoita (alle 10 minuuttia, ei keitetä kypsiksi) siivuina

2 sipulia (tällä kertaa käytin kevätsipulia)

3-4 isohkoa tomaattia

1 kesäkurpitsa

1 iso paprika tai kaksi pienempää suippopaprikaa

Sinihomejuustoa maun mukaan murusina ja pinnalle raastettua parmesania.

Viipaloi kaikki kasvikset, jotta pääset rakentamaan vuokaa kerroksittain. Joka neljännen kerroksen väliin hiukan sinihomejuustoa ja kastikeseosta, jätä kastiketta kuitenkin hiukan sivuun, jotta sitä riittää myös ylimpään kerrokseen. Laita vuoka uuniin, kun kasvikset alkavat olemaan lähes kypsiä, lisää parmesan- raaste pinnalle ja vielä takaisin uuniin, jotta saa kauniin pinnan. Kotiuunissa lämmöksi 200 astetta, paisto uunin keskitasolla. Auton uunissa on paistoaika selvästi pidempi, kuin normaali sähköuunissa.

Tämä gratiini on niin mun kestosuosikki, suosittelen!

mausteseos


Tähän mun uuniin mahtuu pyöreä kolmen litran lasivuoka hyvin sisälle

Syömään!

Melkein uunittoman auton uuni suoraan kaasulle.

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)