Nomadish

Nomadish

30 August 2021

Creperie eli lättylä! (postausta toisaalta 10.7.2020)

 

Crêperie, eli lättylä. Näitähän on Bretagnessa, joka kylässä. Mutta tämä Creperie "Le Sarrazin", Locminen kylässä poikkeaa Bretagnenkin mittakaavassa muista. Tänne tuodaan omat täytteet mukaan! Tarjoilija tuo lautaset pöytään, laitat nokareen tai kaksi voita, kananmunan ja esim juustoraastetta ja kinkkua. Noutavat lautasesi ja se palautuu herkkuna takaisin pöytään. Söimme ensin suolaiset lätyt ja siihen päälle makeat, tietenkin Bretagnen erikoisuudella, Creme Caramel avec beurre sale (kermakaramelli suolaisella voilla). Tämäkin purkki oli mukana. Juomana tietenkin paikallista omenasiideriä.

Lätyt oli todella isoja, kaksi riitti, mutta kun naapuripöydän porukka maksoi laskuaan (isovanhemmat, tytär ja lapsenlapsi = 4 henkeä), olivat he syöneet 21 lättyä!!! Paikka on avoinna ympäri vuoden, iltapäivisin ja pe-la myös iltaisin. Ravintola on pieni ja yleensä täynnä, kannattaa varata pöytä. Samasta kylästä löytyy myös matkaparkki (luulen että oli veloitukseton) kätevää! Toripäivä tässä kylässä on torstaisin. Suosittelen tätä kokemusta!
 
Edit. Matkaparkki on veloitukseton, jossa myös ilmainen tyhjennys ja täyttö, avoinna ympäri vuoden.
 
 



No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)