Nomadish

Nomadish

31 August 2021

Uusi kuukausi ja kauppa-autoa (postausta toisaalta 1.12.2020)

 


Kalo Mina! Elikkäs hyvää alkanutta kuukautta toivotellaan perinteisesti Kreikassa aina kuun eka päivä kalimeran (hyvää huomenta/päivä) sijaan.
 
Meillä päivän villein kohta satamassa tiistaisin ja perjantaisin kun toyota hiace Jorgoksen kera kurvaa paikalle. Saadaan tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Ja jos jotain hänen valikoimasta puuttuu, ottaapa hän sitä sinulle seuraavalle kerralle mukaan (kuten itselläni viime viikolla tilaus punasipulille).
 
Nää pikkuiset kauppa-autot ovat itselleni vieläkin niin uniikkeja juttuja kaikkien vuosien jälkeen, mutta täällä ne ovat arkipäivää. Leipäauto käy joka päivä ja pari muutakin pari-kolme kertaa viikossa. Sieltä isosta supermarketista viimeeksi en ottanut mukaan yhtään vihanneksia tai hedelmiä, nämä Jorgoksen ovat paikallisia tuotteita pääasiassa ja mukavan se on käydä pientä yrittäjää tukemassa. Nyt tunnistaa mutkin jo nimeltä ja huikkaa Giassu Olga,.te kanite! Eli moikka, mitä kuuluu :). Satama ja sen pieni yhteisö <3.
 




 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)