Nomadish

Nomadish

30 August 2021

Kohtaamisia skootterijengin, pormestarin ja fransmannin kanssa (postausta toisaalta 11.8.2020)

 


Kohtaamisia osa 287 (skootterijengin, pormestarin ja fransmannin kanssa..) ja ihana matkaparkki!
On niin kuuma siis todella kuuma! Tultiin tänne jo perjantaina, asteet huiteli +40. Ihme ja kumma, vain yksi auto oli täällä. Matkaparkissa ilmainen vesi, sähkö, wifi, vessa (todella puhdas!) ja ihan pienessä kylässä ilman muita palveluja. 
Vaikka olenkin pääasiassa veloituksettomissa parkeissa, niin ihan mielelläni maksan vedestä ja sähköä en tarvitse, rahani ohjautuvat kylän muihin palveluihin. Ravintola, kauppa, kahvila, leipomo tms. Mutta täällä ei ole mitään. (Tai no on kuten tänään opin yksi lounasravintola). 
 
Parkkiin tullessa se fransmanni asuntoauto sanoi bonjour iloisesti ja hei hän jakaa sähköpistokkeen teille! Olin ensiksi ettei me tarvita ja hän siihen että saatte jääkaapin sähköön (hyvä idea, suostuttiin!). Oikein mukavia ihmisiä, seuraavana aamuna ajoivat skootterilla leipomoon 3 km päähän ja mekin saatiin tuore patonki :)
.
Lauantai-iltana pärähti sitä nuorisoa parkkiin piknik-pöytien ääreen skoottereillaan. Istuttiin ulkona (asteita vielä yli +30) ja yksi pojista tuli kysymään saisiko hän ladata puhelintansa. No toki! Siinä tunnin hiukan ilakoivat ja joku heistä oli saanut edellispäivänä mopokorttinsa ja meluaste nousi kyllä. Lähtiessään tulivat kiittämään ja pahoittelivat jos pitivät liikaa melua!!! Kyllä on kohteliaita nämä Ranskan nuoret.
 
Tänään tuli sitten pormestari. Hei! Mitenkä viihdytte, on niin kuuma! Hän on ollut pormestari vuodesta 1986 ja sitä ennen oli hänen isänsä. Isä myös rakennutti tämän tekojärven, jonka rannalla me nytkin ollaan. Hienosti viihdytään ja kiitos kun saadaan olla täällä! Sanoinkin harmi ettei täällä ole kauppoja jne jotta voisi osallistua kylän tukemiseen. Sanoin,.että teidän pitäisi laittaa joku laatikko, mihin voisi maksaa vapaaehtoisen summan kun palveluja käyttää. Hän kuunteli ja sanoikin, että olivat ajatelleetkin jotain tällaista.
 
Kaikki kyltit ja lappuset kalastuksesta, matkaparkista jne olivat ranskaksi ja tarjosin apuani kiitokseksi, jos vaikka haluavat samat tai jotkut jutut ilmaista myös englanniksi. Kiitteli sitten hänkin ja lupasi miettiä.
 
Tässä parkissa on nyt ollut meidän kanssa kolmen Saksan autoa, yksi hollannin ja muut ranskalaisia ja sitten tämä "yksi eksynyt suomalainen" :P
.
Koiralle märkää pyyhettä alle ja ylle, että selvitään ja kyllähän me selvitään.
Tämä paikka löytyypi Rocles kylä N 46 25 32 E 03 01 48.
 

 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)