Nomadish

Nomadish

31 August 2021

Kohtaamisia enemmän- Ystävyyttä (postausta toisaalta 25.11.2020)

 


Kohtaamisia enemmän- ystävyyttä (kuvan tarkoitus tarinan lopusta)
 
Tutustuin Kimiin ja hänen vaimoonsa Laureen Portugalissa vuonna 2012, hekin asettuneet elämään asuntoautossa. Mutkaton, reipas ja ystävällinen pariskunta. Kimillä oli tapana jutustella kaikkien kanssa ja niinpä mekin tutustuttiin nopeasti toisiimme. Päivittäisiä keskusteluja matkustamisesta, paikoista, maailman ihmeellisestä tarjonnasta ja oikeastaan vaikka mistä taivaan ja maan välillä.
 
Kun oli aika jatkaa matkaa vaihdoimme sähköpostiosoitteet ja pysyimme yhteyksissä. Kim ja Laure poukkoilivat myös väliä Portugali-Kreikka ja yhden Turkin reissun heittivät myös viitisen vuotta sitten. Monesti olimme samassa maassa samana vuonna, toisiamme kuitenkaan näkemättä, mutta osui myös sellaisia vuosia, että tapasimmekin uudestaan.
 
Pari vuotta sitten Kreetalla tutustuin Jeffiin ja Susaniin ja heidän ystäväpariskuntaan. Istuimme yhdessä kahvilassa ja Susan kertoi ystävilleen jotakin tarinaa, jossa poukkoili nimet Kim ja Laure. Anteeksi, kuulinko oikein Kim ja Laure? Siis Kim ja Laure Walesista? Susan säpsähti pahemman kerran ja juurikin näin oli. Portugalin ystäväni Kim ja Laure olivatkin myös sattumoisin Jeffin ja Susanin ystäviä Kreikasta. He olivat viettäneet koko edellisen talven yhdessä Kreikassa. No onpas maailma pieni!
 
Kim ja Laure joutuivat terveydellisistä syistä jäämään kotiin Walesiin, silloin pari vuotta sitten talvena ja Susanin kanssa päätimme soittaa ylläri videopuhelun heille Kreetalta. Olipahan ylläri, minä heidän hyvien ystäviensä kanssa, pikkuruisessa paikassa Kreetalla, samaan aikaan parkissa. Teki hyvää nähdä heidät, vaikkakin vain videopuhelun välityksellä. Siitä lähtien oltiinkin yhteyksissä Kimin kanssa modernin Whatsappin kautta. 
 
Se että sanon, että oltiin Kimin kanssa yhteyksissä ei tarkoita, etten olisi ollut samalla myös hänen vaimonsa Lauren kanssa yhteyksissä, sattui vain menemään niin, että juurikin Kim ja minä kirjoiteltiin toisillemme ja vaihdeltiin kuulumisia usein ihan tavallisista arjen jutuista.
 
Marraskuussa 2019 oli aika taas suunnata Kreikan sijaan Portugaliin ja Kimin kanssa oltiin viestitelty, että hekin sinne tulossa Kreikan sijaan. Jeff ja Susan olivat silloisen käsitykseni mukaan Espanjassa.
Siinä sitten yhtenä päivänä ajettiin pohjoisessa Portugalissa matkaparkkiin. Matkaparkin kulman takana on kahvila, jossa ollaan aikaisemminkin oltu ja suunnaksi siis kahvittelu. Matkaparkissa oli tuolloin ehkä kolmisenkymmentä autoa. Yksi auto pisti silmään...Tuo auto näyttää kyllä tutulta! Lähestyminen autoa kohti ja varmistuminen (tunsin tämän auton erikoiset tarrat). Jeff ja Susan on täällä! Ei voi olla totta! Koputus oveen, ei ketään paikalla. Haa, arvatenkin hekin siellä kulman takana olevassa kahvilassa!
 
Pikaisesti suunta kahvilaa kohti ja kappas, Jeffihän se siellä istuskeli ja meinasi putoa tuoliltaan meidät nähdessään. Susan oli juuri Englannissa käymässä, joten en tavannut häntä. Jeff kertoi, että Kim ja Laure ovat myös lähestymässä Portugalia ja tulevat ehkä seuraavalla viikolla tähän samaiseen matkaparkkiin. Kerroin, että tiesinkin, että ovat tulossa Portugaliin, mutta missä vaiheessa ja mihin, siitä en ollut ihan kartalla.
 
Siinä sitten jutusteltiin Jeffin kanssa tunnin verran ja suurin yllätys oli tulossa. Näin sivusilmällä kahden ihmisen lähestyvän ja ei voi olla totta! Kim ja Laure! Hekin tulivat! Halattiin, pussattiin ja naurettiin kaikki yhdessä. Ja sanomatta on selvää, että kahvittelu jatkuikin sitten vielä pitkästi! Siis Kim ja Laure Portugalin ysäväni, Jeff Kreetan ystäväni, jotka olivatkin ystäviä keskenään, toisistamme tietämättä osuimme aika tarkkaan tunnin sisään samaan paikkaan pohjoisessa Portugalissa!
 
Vietimme useamman päivän siinä samassa matkaparkissa, mutta keli oli todella kurja, oli aika jatkaa matkaa.
 
Viestittelimme paljon, mutta emme nähneet uudestaan enää Portugalissa. Jos autossani oli jotain teknistä ongelmaa, yleensä kysyin aina ensiksi Kimiltä, semmoinen tee-se-itse-mies, todella kätevä. Iso apu, hersyvä huumori, älykäs kaveri, hauska ystävä.
 
Syyskuussa 2020 Kim ja Laure ottivat taas hyppäyksen Kreikkaan. Jeff ja Susan myöskin pari viikkoa myöhemmin ja me lokakuussa. He löysivät toisensa samasta parkista jo alkumetreillä, me taas ei koska hypättiin pian jo siihen Kreetan laivaan. Melkein päivääkään ei mennyt ettei oltaisi Kimin kanssa kuitenkin juteltu. Hauskaa seuraa ja mielenkiintoisia tarinoita. Viimeiset viestit vaihdettiin viime lauantaina. Sunnuntai iltapäivänä Jeff ja Susan soittaa. Kim oli kuollut aamulla lenkkinsä aikana. Suurisydämisen miehen sydän ei enää kestänyt.
 
Olen niin kiitollinen, että olen saanut kohdata ja enemmänkin, paljon suurenmoisia ihmisiä asuntoautolla matkatessa, kokenut ystävyyttä, kuullut lukuisia tarinoita, tutustunut muihin kulttuureihin ja kansallisuuksiin. Ilman asuntoautoa, tämä ei olisi voinut itselleni olla mahdollista.
 
Ystävieni nimet on muutettu ja kuva on yhteisistä vuoden ensimmäisen päivän juhlista Portugalissa 1.1.2017. Miksi tämä kuva? No siitä näkee varmasti hyvin, että juttelin juurikin Kimin kanssa, tuon hullunhauskan ystäväni <3 <3 <3.

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)