Nomadish

Nomadish

30 August 2021

Ensimmäistä kertaa "ulos" Ranskassa (postausta toisaalta 27.3.2020)

 


Ensimmäistä kertaa eristyksestä ulos Ranskassa. Retkis on pihaparkissa sähköissä, jossa edelleenkin elämää, tietenkin. Talosta löyty fillari, vaihteet ei toimi, mutta pyörät pyörii :). Kylästä löyty minimarket, jossa oli vaikka mitä, myöskin vessapaperia ja jauhoja, nättejä vihanneksia, pastaa, tuorepastaa... Taivas. Ja sitten myös boulangerie, eka patonki mukaan! 
 
Ranskassa on ulkonaliikkumiskielto, koskee myös pikkuruisia kyliä. Ulos saa mennä kaksi kertaa päivässä max 1 km päähän kotoa ja henkilöpaperit ja lupalappu pitää olla mukana, millä asialla liikkuu, esim koiran ulkoilutus, mutta ei pidemmälle kuin kilsa ja max 1 tunti. Pyörällä ajo myös kielletty, mutta kauppaan saa mennä pyörällä.
 
Töihin saa mennä, pakolliselle ruokakauppareissulle ja apteekkiin. Tämä voimassa nyt alustavasti 15.4 asti. Oli autiota kylillä. Viisi asiakasta kerrallaan kyläkauppaan, yksi oli sisällä kun kurvasin parkkiin,.ei ruuhkaa. Leipomossa taas ei ollut ketään. Tekipäs hyvää päästä toivottelemaan bonjourit ja aurevoirit, taidan ottaa tästä päivärutiinin 😊.

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)