Nomadish

Nomadish

31 August 2021

Kohtaamisia osa 234 (postausta toisaalta 13.11.2020)

 


Kohtaamisia ja tapahtumia osa 234. Siis mitäänhän täällä lockdownin Kreetalla ei tapahdu, mutta näissä mittakaavoissa tapahtuupi kuitenkin.
 
Huomenna tulisi viikko täyteen lockdownia ja poliisi on ajanut kylän läpi vain kerran. Kaikki sataman 11 asukasta kunnioittavat kuitenkin maskin käyttöä ja tietty mekin, kun juttusille mennään.
On päästy käppäilemään rannoille ja minimarkettiin, ilman vaivaa lupalappusista, täällähän ei juuri ihmisiä ole, mutta on sitten kuitenkin :).
 
Suljetun tavernan pitäjä, myy muutaman take-away annoksen päivässä, skenaariolla, että ruokaa mitä teen perheelleni, niin voin jakaa pari annosta muualle. Kylään sattui tavernan pitäjän mukaan saksalainen mies, joka oli vuokrannut asunnon kylästä kuukaudeksi. No pahaan saumaan sattui, koska ravintolat ovat kiinni. Hän oli tullut kysymään josko saisi ruokaa mukaan ja yksinäinen mies kun on, niin tavernanpitäjä sanoi, jos perheen ruoka kelpaa niin voit tulla hakemaan annoksen joka päivä (siis eihän miehet tee ruokaa, pitää auttaa :P).
 
No tämä "saksalainen" tuli sitten sattumalta hakemaan annoksensa kun olin paikalla ja giassut (tervehdykset, moikat) sanottiin mekin. Hän totesi, että mistäs sä olet? -Ai miten niin? Näkyykö se päälle etten ole paikallinen? Siihen naurut jo vain kait se näkyy. Kerroin, että Suomesta. Hän oooh! Olen käynyt Suomessa! Kysyin perään, että mistäs sinä olet? Romaniasta! - vastasi hän. Minä oooo olen käynyt Romaniassa :P. Kerroin, että lapsena olin mummini kanssa useamman kerran ja asuntoautolla ajanut läpi myöhemmin. Hän siinä rupesi selvittämään, että ajoi Suomeen asti Baltian maiden läpi Metallican keikalle. No siellä keikalla minäkin olin.
 
Ja hauskaa tapahtumaa tuo täällä nuo "kauppa-autot" pikku-hiacet, lava-autot jne. Joka päivä kurvaa joku ohi ja kaittumista kuuluu esim "patatas, tomatas....". Leipäauto, vaateauto, kala-auto käy. Tänään mukaan mandariineja ja banaaneita. Eiköhän me tää lockdown selätetä hyvin täällä, missä ei paljon mitään tapahdu.
 




 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)