Nomadish

Nomadish

30 August 2021

Maisemaa ja yksi matami (postausta toisaalta 17.7.2020)

 

Kohtaamisia osa 237 ja Bretagne. Laittelin ruokaa, kaunis keli ja ovi tietenkin selkosen selällään. Pikkuruinen valkoinen koira tuli kurkkimaan rappusille, jaahas mitäs teillä syödään tänään :). Ranskalainen Madame noin 30 sekuntia myöhemmin koiransa perässä. Liekit sammuksiin ja juttusille.
Madame on sanoisin liki 80-vuotias, asuu Nantesissa, mutta ihan jokaisena vuotena hän palaa isovanhempiensa taloon viettämään heinäkuuta. Ajomatkalla hän syö ja nauttii aina tullessa ja mennessä samassa ravintolassa kuulemma erittäin hyvän aterian koiransa kanssa.
 
Tämä on pikkuruinen kylä, Madame kertoi, että kun hän oli nuori, oli täällä jopa neljä ravintolaa. Enää ei kyllä ole sitä yhtäkään. Vain "Mairien" löysin (eli kunnan talon), ja kerroinkin siitä ja perään totesin, sieltä ei varmaan kannata kysellä patongin tai croissanttien perään huomenna aamulla. Nauru raikui ja toteamus, ei kannata juu.
 
Vastarannalla kuuluu lehmien ammuntaa ja kuvan kaksi ja kolmen kohdalla näkee hyvin laskuveden eron. Madame kertoi, että syyskuussa alkaa kunnon laskuvedet, jolloin täältä katoaa kaikki vesi ja "kaikki" tulevat kerämään simpukoita.
 
Rauhallinen parkki, josta löytyy roskikset (kierrätyksineen tietysti), kiva maisema ja sitten yksi Madame aina heinäkuussa. Koordinaatit N 48 15 03 W 04 13 46.
 
Matkalla tänne tarttui paperikaupasta mukaan Bretagne- lehtiä. Oi oi mitä houkuttelevia maisemia!
 




 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)