Nomadish

Nomadish

31 August 2021

Oliivin aikaa (postausta toisaalta 24.11.2020)

 


Satamassa elämää Kreikassa lockdownin aikana. Ja siihen kuuluu oliivit, kun sesonki on ollut täysillä käynnissä jo kolmisen viikkoa. Oliiveja on runsaasti joka toinen vuosi ja joka toinen vähemmän. Tänä vuonna on se vähempi vuosi, mitä ei tosin uskoisi. Lava-autoja täysine kuormineen huitelee kymmennittäin ohi. 
 
Osa niin täyteen lastattuja, että perä laahaa lähes maata ja oliivikuormien päällä istuu vielä pari kolme kerääjää, jotka saavat kyydin samalla kotiin.
 
Moni työvoimasta tulee myös muualta, Albaniasta, Bulgariasta ja niinkin kaukaa kuin Bangladeshista. Vieras työvoima on täälläkin käytössä, kuten muissakin maissa. 
 
Tämän vuoden tuottaja hintaa per litra en vielä ole kuullut, mutta aiempina vuosina se on ollut 2.70 e - 3.90 e. Riippuu aina vuodesta. Todella kovaa fyysistä hommaa on tuo keräily, hatunnosto keräilijöille, jotka päivästä toiseen puskevat auringonnoususta auringonlaskuun seitsemän päivää viikossa.
 




 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)