Nomadish

Nomadish

1 September 2021

Keittiössä opissa (postausta toisaalta 22.1.2021)

 

Oppia ja ruokaa satamassa :).

Tänään olin neljä tuntia opissa, toki siinä kaffiteltiin, ihailtiin giagian (isoäidin) uusinta neulontaa ja muuten vaan ihmeteltiin maailman menoa.
 
Kuvissa ei nyt vielä kaikkea mitä loihdittiin, suuret valmistelut tehtiin tänään ja vain osa kypsennettiin myös tänään. Huomenna laulaapi tavernan uuni ja oppi jatkuu klo 9 alkaen :)
.
Täytteet perinteiseen joka ravintolasta löytyvästä pastitsiosta teimme tänään, versiona vihannes (järkky hyvää jo pelkkä täyte, ei ihan pikkutöinen), fasolakia eli vihreä paputomaattisipuli sekamelska (johon laitoimme myös perunaa ja kesäkurpitsaa), täytettyjä paprikoita ja sieniä. Nuo sienet olikin vaan mulle ja kypsensin ne myöhemmin autossa, mun miniuunissa suoraan kaasuliedelle.
 
Täytteenä sienissä oli murskattua fetaa ja maustamonta jogurttia, mausteena kuivattu oregano ja mustapippuri (ei suolaa kun feta on jo suolaista!). Siihen päälle iso tomaattiviipale kanneksi, ja loput siihen viereen paloina, kuten ne sienen "jalat". Oliviiöljyä pirskotus päälle (kreetalaiseen tyyliin överipirskotus). Lisäksi napsasin tuoretta oreganoa muutaman oksan. Lasillinen vettä pohjalle. Oli paljon parempaa kuin kuvittelin! Tämä lähtee omaan reseptikirjaan muistiin.
 
Niin ja aurinko paistoi koko päivän, hyvä mieli :).

 



No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)