Nomadish

Nomadish

1 September 2021

Ristiäiset (postausta toisaalta 20.12.2020)

 


Toisenlaista tarinaa Kreikasta... Kummi ja kastajaiset. 
 
Muutama vuosi sitten tutustuin sataman tavernassa pariskuntaan, jolla oli iloinen pikkuvauva. Sataman tavernan pitäjä, ystäväni, oli juuri valittu kummiksi tälle lähes vastasyntyneelle poikavauvalle, silloin oli vielä kastajaiset pitämättä, kun heihin tutustuin.
 
Vauvan vanhemmat ja iloinen vauva jäivät mieleeni ja tietenkin se, että ystäväni oli ylpeä sinä päivänä että saa olla tämän uuden lapsen kummi.
 
Kreikassa ei ole tavatonta ollenkaan, että ristiäisissä on esim 200-500 vierasta. Kaikki osallistuvat ristiäisiin, kuten häihin tai hautajaisiin. 
 
Kummin osana on myös tarjota jokaiselle vieraalle ristiäisissä pieni muisto. Ystäväni tässä kohtaa tarjosi pienen rannekorun, jossa risti. Lapsen äiti/perhe tarjoaa myös jotain. Tässä kohtaa perheen äiti oli tehnyt/valanut pieniä sinisiä saippua-autoja ja perinteisesti sinisiä makeisia mukana, koska poikavauva. Jos tyttö niin pinkkiä. 
 
Koska minä tunsin vauvan ja kummitädin, sain minä nämä lahjat perästä nyt, parin vuoden jälkeen. 
 
Kastettu vauva " Jorgos" on nyt jo yli 2-vuotias, ja olen nähnyt tästä vauvasta, nyt pikkumiehestä valokuvia ja kuullut tarinaa hänestä. Kun tämä lockdown on ohi pääsen toivottavasti tapaamaan tämän pikkumiehen vauva- iän jälkeen uudestaan :).
 

 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)