Nomadish

Nomadish

1 September 2021

Villiappelsiineja ja sataman elämää (postausta toisaalta 19.12.2020)

 

Villiappelsiineja, aurinkoa, kalastajaveneen nostoa ja herra Ankka, uusin tämän meidän Kreikan sataman asukki..
 
Suljetun tavernan keittiössä loihdittiin taas jälkiruokaa, tällä kertaa ns.villejä appelsiineja. Semmosista hoitamattomista puista ja ovat kitkerämpiä. Postasinkin aiemmin reseptiä näistä, muutoin nyt sama resepti, erotuksella, että näistä pitää raastaa pintakerrosta pois. Ja paljon sokeria! 
 
Eilen ja tänään oli järettömän hieno ja aurinkoinen keli. Auton sisällä mitsku ylittyi jopa yli +30, vaikka ovi auki. 
 
Useampana päivänä on kalastajat nyt nostanut veneitä satamaan. Huoltoa varten, maalausta, mitä nuo nyt sitten vaatiikaan. Tällä kertaa ei riittänyt pelkkä traktori, vaan siihen tarvittiin pick-up lava-auto, joka vetää traktoria, joka vetää venettä. Tovi meni tuossa nostossa, mutta onnistui lopulta.
 
Aiemmin samana aamuna satamaan eksynyt Herra Ankka, siirsi asemansa myös sen nostetun veneen katolle. Sieltä on hyvä seurailla sataman elämää, kun yksi koirista jaksoi häätyytellä uutta asukkia. En nyt heti keksinyt mitä tarjoilla Ankalle, mutta leipä sille maistui. 
 
Monta aurinkoista päivää pitäisi olla luvassa, nautitaan kävelyistä, auringosta ja niistä kaikista pienistä tapahtumien ihmeistä :).
 
 


No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)