Nomadish

Nomadish

1 September 2021

Levää ja aaltoja (postausta toisaalta 14.12.2020)

 


Aaltoja aaltoja! Niitä on nyt neljä päivää pukannut Libyasta tänne, mutta ei ole ollut tuulista! Aallothan ei nyt sinänsä ole mitään ihmeellistä, nehän ovat vain kauniita
 
Mutta...levää on kertynyt vaikka kuinka paljon satamaan ja se ihmeellisin asia oli, että tänään yksi pick-up lava-auto pysähtyi satamaan suurien kassien kanssa. Lappari kainalossa ja lappoi levää kassiin. Mitäshän se niillä? Useamman aaltotyrskyn sai päälleen siinä lapparoidessa .
 
Iltapäivällä juttelin ystäväni kanssa ja kysyin mitäs tuolla levällä voi tehdä? Hän kertoi no että puutarhan ravinteeksi menee! Eli laittavat levää puille ja kasvimaille. Sen jälkeen runsaasti vettä. Ravitsee maata! No jopas. Itse kuvittelisin, että voisi olla liian suolapitoista, mutta paikalliset toimineet näin varmasti jo vuosikymmenien ellei satojen vuosien ajan, tietävät varmasti paremmin. Hyvä "lahja" merestä kiertoon :).
 




 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)