Nomadish

Nomadish

1 September 2021

Suklaa auttaa kaikkeen (postausta toisaalta 19.1.2021)

 

Mitäs kuuluupi meidän satamaan Kreikassa? No vähän ja paljon. Niin ne asteet tippuivat ja kylmä tuli yhden yön aikana tännekin. Lämppäri päällä ekaa kertaa sitten lokakuun Ranskan alppien! 
 
Sataman yksi ihana giagia (eli isoäiti), humpsis veti mukkelis makkelis viikko sitten ja kovasti on nyt kipeänä sänkypotilaana. Olen häntä käynyt tervehtimässä ja vointeja kysellyt useampana päivänä. Tiedän sanat "rouva" ja "mikä vointi" mm. kreikaksi ja loppu on yksittäisten sanojen improvisaatiota. Olen oppinut, että tällä isoäidillä on neljä lasta (kolme poikaa ja yksi tytär ja kymmenen lastenlasta!). No siitäkös johtuukin trafiikki isoäidin ovella, etenkin nyt. 
 
Vein hänelle after eight- suklaata rasian lohdutukseksi (siis suklaa auttaa kaikkeen) ja kiitokseksi pamahti taas järetön määrä kasviksia. Ostoslistalta pois paprika, tomaatti, appelsiini, sitruuna. Paprikaa tuli niin paljon että, paistoin pannulla sipulin kanssa ja laitoin pakkaseen talteen useamman annoksen.
 
Sataman kuva myös tältä päivältä, aurinko paistoi, saatiin akut taas ladattua paneeleiden kautta, mutta huoh oli kyllä kylmä ehkä +10 ja tuuli siihen päälle. No parempi sekin kuin eilinen sade!
 
Ja lockdowniin tuli eilisestä alkaen muutoksia. Edelleenkin (jo 7.11 alkaen) ulkonaliikkumiskielto 21-05. Maskipakko ja lääniä ei saa vaihtaa. Mutta eilisestä alkaen ovat muutkin kaupat auki, max 1 ihminen per 25 neliötä. 
 
Huomenna lähden saaren pääkaupunkiin Heraklioniin assariksi ystävälleni, joka on pyörätuolissa. Hän on niin odottanut rautakauppojen avaamista! Tämä lahjakas insinööri rakentaa lähes kaiken itse. Ruuveja ja muttereita ties mitä huomisen listalla :P ja vaihtelua meidänkin päivään.
 

 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)