Jäätävät terveiset Kreikan satamasta tänään! Tuli jopa rännän sekaista lunta rannikolle asti, hyvää aikaa tehdä sisällä ruokaa ja laittaa Italian isoäitien uuni laulamaan. Hyvä ruoka se lämpimänä pitää :).
Huomenna vielä todella vilposta ja torstaina päästään takaisin lämpöön auringon kera. Eipä tullut kukaan tänään jutustelemaan, kaikki visusti sisällä, kuten mekin. No ihan hiihtämään asti ei kuiteskaan päästä näillä leveysasteilla, mutta vuoret ovat varmasti saaneet hienon lumipeitteen!
Päivän ruokaresepti jos jotain kiinnostaapi (suosittelen kokeilemaan tätä herkkua!)
Perunoita siivuina (esikeitin 10 minsaa)
3 tomaattia
2 suippopaprikaa
2 pientä kesäkurpitsaa
3 sipulia
sinihomejuustoa oman maun mukaan
Lado näitä kerroksittain.
Marinadi se tärkein:
1 dl oliiviöljyä
2-3 tl balsamicoa
3 tl kuivattua timjamia tai puoliruukkua tuoretta
4 valkosilpunkynttä silputtuna
1 tl sitruunapippuria
1 tl aromisuolaa
Marinadia laitoin parin kerroksen väliin ja päälle. Reilun 45 minuutin kypsennyksen jälkeen koko astian pinnalle parmesan raastetta. Toiset 30-40 minuuttia vielä kypsymään. Kotiuunissa näitä aikoja voi lyhentää. Halutessa sopii esim kananfilettä laittaa kerroksien väliin, veikkaan että sopii paloina joukkoon.
No comments:
Post a Comment
Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)