Nomadish

Nomadish

2 September 2021

Tavernaa, miten ihanaa ja lockdownin lopetusta (postausta toisaalta 13.5.2021)

 


Matkan iloja kun ravintolat aukesivat Kreikassa kuuden kuukauden tauon jälkeen <3. Ystävien kanssa terassilla, sisätiloissa ei vielä saa olla, mutta kukapa näillä leveysasteilla sisällä söisikään. Olimme muuten ainoat asiakkaat, huomenna aukeavat rajat ja vapaa liikkuvuus klo 6 aamusta alkaen. Loppui se lupalappujen täyttäminen kaikenlaiseen kulkemiseen. Tosin niitä ei kertaakaan tämän lockdownin aikana kysytty. 
 
Kreikka on edelleen punaisena tuon covidin osalta ja maahantuloon vaaditaan testit/molemmat rokotteet (Johnson tietty se yksi) tai todistus 2-9 viimeisen kuukauden aikana sairastetusta koronasta. Monissa maissa ei olla oltu niin turhan tarkkoja näitten todistusten perään maateitse, mutta Kreikkaan ei varmasti pääse ilman asiakirjoja lentämällä tai autolla. Lisäksi vaaditaan PLF (Passenger Localisation Form), joka pitää täyttää viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. Helppo lomake netin kautta sehän on pitänyt täyttää jo viime kesästä alkaen. Ihan helpoksi ei ole matkailijan tulemista tehty, mutta mahdollista on jos teistä joku näille ilman suunnille vaikka haikailee esim lomalennolle vain. Huomenna matka jatkuu täällä taas hiukan eteenpäin :).

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)