Nomadish

Nomadish

2 September 2021

Muistelua ja kirjoja (postausta toisaalta 22.2.2021)

 


Elounda, ihana pikkuruinen kalastajakylä, jossa kivaa elämää talvisella Kreetalla, Kreikassa.
Täällä ollaan vietetty joka visiitillä useampi kerta paljon aikaa satamassa, joka on keskeisellä paikalla. Meri on kuin järvi usein, kovin suojaisa, joka on "kolokithyan" saaren kainalossa. Tähän saareen pääsee myös autolla parkkiin, jossa loistavat ulkoilumaastot (kaksi vikaa kuvaa).
 
Elounda kerää sesongin aikana todella paljon turisteja, sillä sieltä lähtee päävisiitit kuuluisalle Spinalongan saarelle. Kreikan leprasaari 60- luvun alkuun asti. Tarina on monelle suomalaiselle myös tuttu sarjasta "Saari" kreikaksi "to nisi", jonka yle on näyttänyt myös muutaman kerran. Perustuu Victoria Hislopin kirjaan. 
 
Mulla on semmoinen tapa että monia kirjoja luen paikan päällä. Victoria Hislopin kirjan luin Spinalongan saarta vastapäätä. Nikos Kazantakiksen kirjan "Zorbas", luin Stavroksessa, missä Anthony Quinnin filmi kuvattu jne. Viime vuonna poikkeus luin samaisen Victorian kirjan (tavoite oli lukea se Granadassa), kirja "Paluu", jonka tapahtumapaikkana on Alhambra <3. Luin sen tosin Portugalissa.
 
Eli kirjafaneille, Victoria Hislop muistiin,.jos ei ennestään tuttu, faktatietoa historiasta fiktiotarinalla.
 
Eloundassa on myös talvisin pari tavernaa auki ja muutama kiva kahvila. Isompaan Agios Nikolaoksen kaupunkiin on kymmenen kilometriä.
 
Ja ettei kukaan nyt huolehtisi, niin nämä ovat kuvia aiemmilta visiteeiltä, me ollaan edelleen täällä meidän omassa syrjäisessä satamassa Libyan meren puolella ihanien isoäitien kanssa :).
 




 


No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)