Nomadish

Nomadish

2 September 2021

Retki Rethymoniin (postausta toisaalta 1.6.2021)

 


Eilen ihana kaupunkipäivä! Meidän kylästä etelän puoleiselta Kreetalta, pohjoisen puolen Rethymnonin kaupunkiin on 35 km matka, eikä sitäkään tarvitse ajaa tylsissä maisemissa. Upea Kourtaliotikin kanjoni osuu reitille ja vaikka valitsisi toisen reitin, yhtä pitkä, silloin osuu kohdalle toinen kanjoni.
Aika hiljaista oli, turisteja oli liikkeellä, mutta kaukana vielä normista, ymmärrettävistä syistä. Lounaalla istuessani ajattelin, että nyt voisi sattua muita suomalaisia kohdille, mutta ei tullut. Mutta toisenlainen suomikytkös löytyi.
 
Piipahdin ihanan värikkäässä vaatekaupassa, ihan kuin olisi oman vaatekaapin avannut :P
 
Kaupanpitäjä, rouva, oli Suomessa 25 vuotta sitten erasmus oppilaana! Vieläkin muisti joitakin sanoja ja kertoi kovin ihastuneensa Suomeen ja suomalaisiin. Rehtiä ystävällistä väkeä, totesi hän ja aina valmiita auttamaan.
 
Kaupasta mukaan tarttui hassun hauska hattu, kaverini Suomessa kysyi, että ihan oikeastiko kehtaat tuota käyttää, vastasin että tietenkin, oikein odotan, että hän tulee tänne ja tuo päässäni sitten kuljeskellaan. En ole varma olenko kukkahattutäti vaiko naisversio Andy McCoysta.
 







 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)