Nomadish

Nomadish

2 September 2021

Lähemmäs 200 piirasta (postausta toisaalta 14.2.2021)

 

Ihan aluksi, hyvää ystävänpäivää kaikille karavaanarikavereille! Musta on kiva, että Suomessa tämä on nimenomaan myös ystävien välinen juhlapäivä, eikä vain rakastuneiden!

 
Tänään taas sattui ja tapahtui. Piti ollla hiukan virkkausta isoäitien kanssa, mutta se kääntyikin leipomustehtaaksi. 
 
Teimme 75 makeaa pikkupiirakkaa ja lähes sata suolaista. Yhden isoäidin lapsenlapsi menee huomenna naimisiin. Korona-aikana vain pikainen visiitti maistraatissa ja ihan lähin perhe, alle kymmenen henkilöä paikalla. Mutta kreikkalaiseen tyyliin kuuluu, että paljon ruokaa pitää olla. Ties mitä muuta tarjolle tulee, mutta nämä piiraat ainakin tämän isoäidin puolelta.
 
Makeaan piiraaseen tuli mizithra- juustoa (joka on aika neutraali tuorejuusto), sokeria ja kanelia. Suolaiseen tuli villipinaattia, villin fenkolin lehtiä, persiljaa ja jotain muutakin villiä, mitä en tiedä. Sekä suolaa, pippuria, öljyä.
 
Taikinaa vedettiin monta kertaa pastakoneen läpi. Seitsemän kertaa makeaan versioon ja neljä suolaiseen.
 
Kiva noita oli kahden isoäidin, yhden rouvan ja sitten tämän suomalaisen neidin kera pyöräytellä. Maistettiin tietenkin ja hyvää tuli :).
 

 




No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment, they are always welcome in English, Finnish, Dutch or French, others I need google translate :)